Ønsketre med julegaveønsker

Aldersgruppe: For alle

«Ønsketreet» med hjerter som gleder!

Nord-Odal Frivilligsentral er opptatt av at julen skal handle om glede, raushet og medmenneskelighet. De siste årene har flere lag og foreninger i Nord-Odal hjulpet hverandre med å gjøre en innsats for å glede andre til jul. Nord-Odal Sanitetsforening har de siste årene bidratt oss med matkasser til de som lever under økonomisk vanskelige kår. I tillegg har Odal Rock klubb og Uro samlet inn julegaver for den samme gruppen og vil fortsette å samle inn i år også.

I tillegg til dette har vi i år inngått et samarbeid med Morodalsfestivalen om å plassere et «ønsketre» i to av kommunens butikker. Dette ønsketreet fylles med røde hjerter fra starten av desember og tas ned den 20 desember. Målgruppen for dette ønsketreet er å hjelpe familier med lav inntekt, enslige unge voksne eller de som må feire julen helt alene.

Vi har et stort ønske om at dette ønsketreet skal gi denne målgruppen noe å glede seg til. Vi vet at det finnes familier som ikke kan bruke penger på gaver til jul og vi vet at det dessverre er mange som er helt alene i julehøytiden. Derfor mener vi at et slikt ønsketre vil kunne gjøre en stor forskjell for mange.

Hvordan fungere det?


Familiene eller menneskene det gjelder må registrere ønske sitt via oss på Frivilligsentralen, Morodalsfestivalen eller via helsestasjonen, psykisk helse eller hjemmetjenesten i kommunen. Både Frivilligsentralen og Morodalsfestivalen har en egen postkasse som ønskene kan registreres i. En postkasse utenfor døren hos Frivilligsentralen og en utenfor Prestgården.

Mottatte ønsker anonymiseres og skrivet opp på et hjerte som henges opp på ønsketreet. Du som vil glede noen på dette treet tar med deg et hjerte og kjøper en gave som du henger hjerte på og leverer dette tilbake til butikken eller aktørene som har ansvaret for ønsketreet. Da sikrer vi at gaven kommer frem til riktig mottaker. Vi henger opp et nytt hjerte på treet som illustrerer at et ønske er oppfylt. Skulle det være slik at du ønsker å bidra, men ønsker å la oss kjøpe inn gave for deg. Kan du gi ditt bidrag via ønsketreets vipps konto 853923.

Hvor finner du et ønsketre?


Det blir plassert et tre på Mosenteret, samt at vi håper å få på plass et tre på Sand. (dette kommer vi tilbake til)

Slik bidrar du:

1) Velg et julegaveønske fra treet

2) Lever gaven og hjerte til Frivilligsentralen eller Prestgården ( du kan også vippse slik at vi kjøper, merk mottaker på vippsoverføringen)

3) Vi henger opp et nytt hjerte på treet som viser at ønske er oppfylt.

4) En representant fra hver av foreningene bringer gavene til rette vedkommende før jul.


 

Vi ønsker alle en god førjulstid! Sammen kan vi hjelpe noen slik at julen blir en god opplevelse.


 



2024 © Nord-Odal frivilligsentral