Terapeutisk Yoga for de som står utenfor arbeidslivet pga helseutfordringer

"Det du er bevisst kan du gjøre noe med, mens det det som er deg ubevisst gjør noe med deg"

Pilotprosjektet «Terapeutisk Yoga» hos Nord-Odal Frivilligsentral


Vi i Nord- Odal Frivilligsentral har søkt tilskuddsmidler for oppstart av Terapeutisk Yoga i våre lokaler i Harald Stormoens veg 11, 2133 Gardvik. Yoga Bohem er vår samarbeidspartner og vil ha ansvaret for gjennomføringen av kurset. Dette er i første omgang et tilbud som er tiltenkt mennesker som har helseutfordringer og som i tillegg står utenfor arbeidslivet. 

Nord-Odal Frivilligsentral har investert nødvendig utstyr slik at brukerne slipper kostnader til treningsutstyr selv. Kursavgiften dekkes i prosjektperioden eller så langt tilskuddsmidlene rekker. 

Vi ønsker å treffe riktig målgruppe, så er du usikker på om dette gjelder deg så ta kontakt for en samtale.

Hva er Terapeutisk Yoga/ Yoga Bohem

Terapeutisk yoga kan være et viktig verktøy i veien mot balanse og i møte mellom andre mennesker. Treningsformen skiller seg ut ved at den retter seg mot mennesker i krise, eller som av andre grunner ikke kan delta på ordinære yoga klasser. Det legges vekt på en myk tilnærming til yoga og handler blant annet om å være undrende på egen kropp og eget sinn. 

Yoga betyr union og viser til at man skal få hele kroppen til å snakke litt mer sammen, både mentalt, fysisk og kanskje også spirituelt. Her kan man komme som man er, uten noe form krav om prestasjon. Det handler om å være og bevege seg i myk flyt med nysgjerrighet. Kom med et åpent sinn og gjør det du klarer er deres budskap. (Det er rom for å ta pauser ved behov). Det legges vekt på frihet, oppfordre og stoppe opp, tillate, akseptere og normalisere. «Det du er bevisst kan du gjøre noe med, mens det som er deg ubevisst gjør noe med deg» og er et sitat som legger grunnlaget for Yoga Bohem sin lidenskap for å hjelpe andre mennesker der de er i sin livsfase. Terapeutisk Yoga tilpasser øvelsene ut ifra deltagerne i gruppen.

Yoga Bohem tilbyr kurs hos oss i myk mild og nærende yoga. Timen har en varighet på 60 minutter.  

Ta kontakt ved påmelding.

Lærer: Madeleine Breiby 

Madeleine er sertifisert med over 1200- timer yoga fordypelse og er litenskapelig opptatt av yoga. Hun er kjent for sin autentiske måte å undervise på. Hun vil guide deg trygt gjennom hver yoga klasse med stort fokus på tilstedeværelse i øyeblikket.

PÅMELDING TIL NORD-ODAL FRIVILLIGSENTRAL PÅ 

post@frivilligsentral.com eller på tlf 99636134


Med Vennlig hilsen

Stine Nesset 

Nord-Odal Frivilligsentral

2024 © Nord-Odal frivilligsentral